på fest

he hej, har inte kunnat uppdatera. Ær på fest hos en dansk, dærav de fula tecknen. hehehe.jag saknar er alla.  vi hsr flyttat, har inget internet, førsøker fixa det hehe. vi hørs.


puss

Cheese slizer.

Hej, idag var första dagen på jobbet. Vi fick massa introduktion och tydligen så har de gjort någon ny avledning vilket gör att det är lite rörigt. Vi kommer därför få börja JOBBA ute på golvet imorgon, istället för den veckan utbildning vi egentligen skulle fått (den ska vi få nästa vecka istället). Här verkar alla jättenoga med intigritet och hur lätt det är att sno en identitet. Mycket do's and don'ts. Vi fick dessutom ta foton till våra badges som kommer imorgon också (våra passerkort). Jag fick också veta att jag börjar sju på morgonen varje dag medan Lotta börjar nio. Vi jobbar på olika avdelningar så det kanske är därför. Något orättvist - men ändå. Jag får iochförsig sluta tidigare, tror jag. Vi får väl se.

Idag efter jobbet tog vi oss till mäklaren där vi skrev på kontrakt och betalade en flat deposit + nästa månadshyra. Flatdepositen får vi tillbaka när vi flyttar ut, den är mest till för om vi tar sönder något eller så. Efter jobbet imorgon ska jag gå och hämta nycklarna till lägenheten, sen packa för att till sist vänta på att Lotta slutar. Sen flyttar vi!! Åh vad skönt att komma bort från detta fängelseliknande rum vi bor i nu. Vi bor i en studentkorridor. Ser verkligen ut som ett fängelse, men ja vad gör man, gratis boende iallafall. Efter att vi skrivit på kontrakten hämtade vi ut våra bankkort som blivit klara och efter det började en timmes window shopping. Hehe, känns ju bra efter att man spenderat nästan 5000 kr på en lägenhet. Fast vi köpte ingenting iochförsig.

Nu på kvällen har vi mest chillat, och varit på Tesco två gånger. Andra gången skulle vi köpa lunchboxar bara, men kom hem med strumpbyxor och nagelgrejer. Det påminner mig lite om när vi var på ikea. Jag skulle fråga om de hade osthyvlar och visste inte namnet på engelska. Min förklaring löd: "Hi, excuse me. I don't know if you have it here, but in Sweden we have a cheese cutting thing, that makes the cheese in to slizes. Do you have it here as well?". Emma i ett nötskal. Självklart hade det osthyvlar, och jag vet numera namnet på det.

Saker jag konstaterar:
- Påsar gillar inte mig. Mina påsar, både papp och plast, har gått sönder flera gånger. Den mest "dramatiska" gången var utanför LIDL, precis där vi bor, då det började spöregna. Min pappåse med UNDERKLÄDER i gick sönder. Japp, två trosor på trottoaren, en pinsam Emma. Tur som jag hade såg ingen annan än Lotta, och hon skrattade ju ihjäl sig. Sen gick min påse sönder idag också, men där i hade jag bara ett block.
- HEALTH and SAFETY!! Kommer först - jämt. Jag tror vi har fått säkerhetsgenomgångar tre gånger nu. Jappjapp.
- Bussar, återigen, håller inte tider.
- Det är jobbigt att här i Skottland, (UK), har de flera sedlar för samma sak. Typ två olika 20pundsedlar, 3 olika 5pundssedlar osv. Det gör det svårt för oss att räkna pengar fort. Vi kan inte placera värdet på dem genom färgerna som hemma i sverige där 20 kr är lila, 100 är blågrön och 500 kopparbrun osv.

Nu ska jag dra.
Puss

Buddha's delight

Hej igen.

Idag har både jag och Lotta tagit det väldigt lugnt. På eftermiddage gick vi till Tusco där vi handlade mat. Tusco, för er som inte vet, är som ett ica maxiliknande ställe. Vi hittade en del konstiga saker här. Det märks verkligen hur NYTTIGA vi är i sverige. Det som finns, det mesta, finns i någon form av nyttig version också. Och mjölk tillexempel, då har vi mjölk och sen EVENTUELLT (inte överallt) någon chokladmjölgrej. Här finns det väl.. 3 vanliga mjölksorter + typ 7 olika chokladformer. De verkar dessutom gilla MARS väldigt mycket. I sverige finns mars som godisbar och glass, här finns det som varm choklad, energidryck, mjölk, chokladbar, glass, yoghurt -  det finns säkert fler.

Imorgon ska vi åka till jobbet och börja "jobba" för första gången. Iochförsig är det bara träning men ändå. Känns väldigt bra. Och på tisdag flyttar vi. Underbart.

Detta är ENERGIDRYCKMJÖLKEN av MARS, sen fanns homerdryck också. Haha
 

Detta är varm choklad man kunde köpa. Så har man marsen i ungefär som marsmallows.


Köttbullarna såg ut som..... ah.. inget gott iallafall.

ikea, almost like home

ÄNTLIGEN har jag tillgång till bloggen. Av någon annledning ville inte publishme logga in mig. Aja, skönt att det funkar nu iallafall. Ännu en solig dag här, börjar faktiskt tro att de har sommar här också. Igår var jag och lotta på IKEA. Fy satan vad jag gillar ikea, speciellt utomlands. Det känns som hemma. Vi köpte lite småsaker till lägenheten vi flyttar in i på tisdag eller onsdag. Saker som man inte tänker på att man har hemma. Galgar, skohorn, badrumsmatta, lakan, tallricksunderlägg, durkslag och sånt, ljus och lite småsaker. Numera har tydligen ikea börjat sälja kläder, det var lite akward faktiskt. Vem vill ha en ikea tröja? Eller varför inte en ikeatvål (som förövrigt inte var värd priset)?. OCH SEN NÄR FÅR MAN POMMES TILL KÖTTBULLAR!?!?!!?!?! Yes, you heard me, vi fick pommes till köttbullarna. Man fick be speciellt om man ville ha potatis istället. Här har de ju inte vanlig färs de gör dem med, utan biff och fläsk. Så de smakade inte riktigt som de brukar. Efter vi hade betalat våra saker vandrade vi rätt in i ikeas "matavdelning". ÅH - heaven. De hade alltifrån pågens gifflar, annas pepparkakor, marabou choklad, abba sill, kalles kaviar till frysta köttbullar, wasa knäckebröd och arla ost. Vi köpte med oss en tub kaviar hem, vi ska ändå till ikea nästa helg också så vi köper resten då.

Igår såg vi också fyra män med kilt, så nu kan vi bocka av det från listan. Haha.

Direkt när vi kom hem däckade jag, vilket var rätt skönt. Sen efter det såg jag på Big brother, haha, Onödigt program ska jag be att få tala om. Dock är big brother här och big brother hemma något annorlunda. De har mer regler om att man inte får packta och sådant här, alltså inte lika mycket intriger. För övrigt hittade vi en karamellkungen igår. Dyrt som fan, men svenskt godis. Inte för att jag äter speciellt mycket godis längre men det var ändå konstigt att se..

Kommer bifoga lite bilder i dagens blogg. Kommentera gärna!!

Saker jag konstaterar:
- Att ta buss nr X7 är en jätteomväg. Istället för att ta nr 1, som tar typ en halvtimme, går bussresan på ungefär 1 ½ timme (man kan dock sitta och titta på den fina naturen, men efter en timme blir det rätt långtråkigt).
- De finns inga utmärkta övergångsställen här. Det finns vid vissa rödljus, typ utanför mallen. Men då lyser den gröna gubben i 10 sek kanske, så man får skynda sig över. Annars får man springa över vägen, och med tanke på att det är vänstertrafik, vilket inte sitter automatiskt i mig, så blir man lätt förvirrad och rätt mesig. Man kan stå och vänta på att det ska bli fritt länge. Vi hittade dock ETT övergångsställe, vilket var utanför ikea.
- Här har de, på större parkeringsplatser, en fil för gående. (Ser ungefär ut som cykelfilerna hemma, men med en gubbe i istället).
- Bussarna håller inget direkt tidsschema. De har ett schema, men följer det inte.
- Här finns många Harry Potterliknande hus här.

Klicka på bilderna så blir de större. 
 
  
 
  

tvavgiften ingår.

Hejsan,

Idag har det HÖR OCH HÄPNA: också varit sol! HELA dagen. Det är rätt soft. Idag var vi på vår första dag på jobbet IBM greenock. Jadu. Det var lite som att börja skolan igen. Fast denna gång med en klass på flera hundra personer. Alla sitter i en och samma sal, och alla, verkligen alla, sitter ner. Klart som fan att alla också vänder sig om och glor när vi skulle gå igenom salen för att se oss omkring. Tjejen som höll vår introduktion var italiensk, så vi behövde inte direkt anstränga oss för att förstå accenten (hon pratade normal engelska).

När vi skulle beställa lunch var vi något förvirrade då vi inte alls visste hur man skulle göra. Alla stod och stirrade som yra hönor. Till sist var jag, som vanligt, först med att prova. Självklart gjorde jag fel.. och folk stirrade. De stirrade på oss som om vi vore djur på ett zoo.. "Åh, lamkött" tänkte de säkert. Vi fick även träffa de team vi ska jobba med och fick en liten inblick i vad det är vi ska göra. Herregud säger jag bara. Så sjukt mycket att lära sig. Men tur att vi har flera veckors med träning sen.

Vi fick sluta tidigare så vi ringde mäklaren direkt när vi kom hem. Tyvärr fick vi inte den lägenheten vi hoppats på - vi fick något mycket bättre. När de meddelade att vi inte fick den vi anmälde oss till sa de att de hade en vi kunde få se nu, om en halvtimme, före alla andra, om vi ville. Mitt i centrum ligger det, nära buss och shoppingmall. OH MY GOD, jag och lotta är kära. Vi ska till mäklaren och skriva kontrakt på måndag. Underbar lägenhet. Stora rum, ny vedspis, nya mattor, tre tvapparater. Vi flyttar på tisdag eller senast onsdag, känns bra. Bilder på lägenheten kommer sen.

Saker jag konstaterar:
- Britter verkar vara smått rädda för bränder. De har branddörrar överallt, inte bara en sån grön lysande gubbe som vi har hemma, utan branddörrar som måste vara stängda.
- Att betala mat på jobbet är jobbigt. Man måste fylla på ett kort med pengar, ungefär som ett matkort i skolan eller ett kontantkort, som man sedan använder.
- Här är det billigare att bo i centrum pga all trafik. Konstigt eftersom det är tvärtom hemma. Bra för mig och Lotta dock, att skatta på lägenheten och så är billigare.
-  Det är svårt att direktöversätta Hook up with someone. Jag är vanligtvis bra på att direktöversätta. White trash tillexempel, det blir det fina vitt skräp på svenska.

Puss

ardgowan med lite t och sånt i mitten

Hej igen!

Hör och häpna: Det var sol idag. Hela dagen faktiskt. Idag har också varit en dag fullspäckad med...... GÅNG.. vi gick och gick och gick - hela dagen. Vi skulle titta på lägenheter. Först skulle vi se en lägenhet vid 14 Ardgowan Street (som jag för övrigt fick ringa och fråga om adressen flera gånger, man hörde ju inte vad han sa), vilket var en helt okej lägenhet men rummen var så pass olika. Det fanns två sovrum, det ena var jättestort och det andra PYTTElitet, så vi tackade nej. Den andra vi tittade på var vid 9 South Street. Den är också jättefin. Dock är inte inflyttning förens om dryga månaden, och då måste vi betala ungefär 200 pund för att bo kvar där vi gör - känns inte riktigt helt ok. Vi anmälde vårat intresse för lägenheten iallafall, så får vi se va som händer. Den tredje, och finaste, lägenheten ligger vid 21 south street. VÄLDIGT fin (dock söndertrashad av två partytjejer som bodde där innan, de fick dit polisen och grejer. Tillslut blev de vräkta, inte så konstigt kanske). Vi hoppas verkligen på att vi får den, eftersom de håller på att göra iordning den.. Det var dock ett äldre par som var före oss i "kön", så om de inte vill ha den får vi lägeneheten. Kärlek till det alltså.

ÅH. Jag måste berätta en rolig incident som hände igår. På kvällskvisten sådär bestämde jag och Lotta oss för att ta en fotopromenad runt hamnen (där ni såg bilder från igår). Som i de flesta hamnar fiskar folk. Då gick vi förbi en grupp med gubbar (kvinnor också), som har satt upp sina metspön. De hade också gjort en liten hög brevid ett av spöna med metarmask. Tror ni inte Lotta trampar rätt i masken!!! MASK!?!!?!?! Masksaftslajmet följde med hennes sko som tuggumi när hon lyfte på foten. Hon trampade i en hög med mask. Så undebart roligt... jag skrattar fortfarande. Alltså det var inte direkt två maskar. Det var säkert 15 maskar. Åh... hur ironiskt är inte det. Det händer ju att man trampar i hundbajs, men mask? MASK?!

Saker jag konstaterar och har lärt mig hittils:
- Foccacia här och foccacia hemma är inte samma sak. Här är det mer som en hamburgare, bröd och sen det man vill ha på. Ingenting man pressar ihop i en sån... stekgrej. En stor fralla med kyckling i.
- Britter har någon slags gräsfetisch. Här är gräset grönare - inte bara på andra sidan, utan överallt. De har också skyltar överallt där det står "keep of the grass".
- Vädret är underligt. Ena stunden regnar det och är askallt, men så fort solen tittar fram är det ASVARMT som jag vet inte vad. (Alltså leggings och t-shirt är för mycket när väl solen kommer fram)
- Britter verkar också gilla kyrkor. Jag och Lotta gick idag, och på en sträcka på 100 m, passerar vi 4 kyrkor. Först har vi Memorial Church, sen Babtist Church, sen minns jag inte vad de andra hette.
- De tillämpar även VÄNSTERregeln i shoppingmallen. Alltså, vi är ju vana att automatiskt gå till höger. Där går alla till vänster också, vilket är sjukt konstigt.
- Britter överlag är inte speciellt snygga.
- När man skriver adresser skriver man numret på adressen före gatan.
- Det är krångligt att fylla på kontantkort här. När man köper ett sånt "startpaket" måste man inte bara aktivera simkortet. Man får ett kort till, som man ska ha i plånboken, ett bankkortliknande kort. Det ska man "fylla på" och sen så överförs pengarna automatiskt från det kortet till simkortet. Konstigt och onödigt.

Skulle också uppskatta om alla Anonyma kommentatorer kunde skriva namn :) Roligt att veta vem som kommenterar, oavsett om jag känner dig eller inte.


Puss

Bilder

Yes, här kommer lite bilder. Klicka på dem blir de större.

 Mecca (tyckte det var kul att en bingohall hette mecka)
 HAHA :D Min humor
 Lotta efter sin dagliga dos av Oreos
 Ny tröja. <3
 Den som säger att det inte regnar i Skottland ljuger
 Greenock
 KFC såklart
 Hittade även annat svenskt


Bakad med kärlek.

Vi hittade en liten del av Sverige idag på storbrittaniens svar på ICA MAXI. Pågen med Å.
Hemlängtan och nostalgi, men det är så det ska vara.


Oh Scotland

HEJ!

Har inte haft tillgång till internet - har därför inte kunnat blogga.
Skottland är fint, regnar alltid. Haha. Ingen myt direkt.
Öh. För att göra det lite strukturerat kommer jag skriva om dagarna för sig. Enjoy!

Monday:
Vi packade det sista och åkte till Skavsta. Haha där fuskade jag mig in med mer handbagage än vad man får och gjorde det galant. Taxichaffören som skulle hämta upp oss hade åkt till fel flygplats så jag och Lotta fick vänta en timme. När vi väl fick skjuts körde han som en jävla galning, höll ju på att dö flera gånger. Både jag och Lotta sa några roliga saker under tiden. Lotta började peka på några hus och konstaterar "åh, det där var gulligt.. det med, det också..... eller vänta - de är ju lika dana allihop". Det dumma jag sa var "det är bäcksvart i det mörka".

Tuesday:
Idag fick vi möta de övriga nyanställda. De flesta verkar mesiga (vilket senare visade sig vara sant då en en ung danska åkte hem efter två dagar). Vi fick också starta upp nya bankkonton, vilket tog typ hundra år. Efter det bestämde jag och Lotta oss för att besöka Oak Tree Mall, som ligger i stadens centrum. OH MY GOD säger jag bara alltså. Sjukt vad snygga kläder de har.. och priserna! Primark <3 (Ungefär som ett HM, fast billigare och bättre utbud). Vi köpte underkläder där och lite annat smått som behövs på apoteket.

Wednesday:
Började med att vi blev upphämtade av en chafför, som vi sedan blev skjutsade till diverse lägenheter och Room for rent. Imorgon har vi en dag ledigt för att titta själva, så jag ringde runt till olika mäklare, imorgon ska vi alltså titta på två lägenheter. Den ena har vi redan tittat på, men vi vill se den igen för att kunna jämföra med den andra. Vi fick betalt lunch idag också, så vi lyxade till det med det dyraste ;) och dessert.
Idag fixade vi också telefonkort, som för övrigt är rätt krångligt här om man inte vet hur man gör. Tydligen får man inte med sig telefonnumret direkt med kortet, som hemma, utan man måste ringa och aktivera det och per telefon får man numret. Konstigt men sant. Och när vi ringde till Kundservicen för företaget som har kontantkorten vi köpte frågade de var vi hade köpt dem. "Pundsland" svarade vi, då garvade dem åt oss. Poundsland är en affär där allt kostar ett pund (12 kr). Tvättmedel, mat, kläder, inredning osv.
 
Saker jag har konstaterat hittils:
-
Alla skottar säger "okey" efter varje mening. Ex. "the store is that way, okey, and then you go left, okey, and then right okey" osv.
- Britter kör på fel sida (vänster) och det är jobbigt!!!!! Dessutom kör de som galningar, jag och Lotta har halvt blivit halvt påkörda redan flera gånger.
- Portionerna på KFC är sjukt stora.
- LIDL är inte lika bra här som hemma.
- Skottar har rolig dialekt som är väldigt svår att förstå, man måste verkligen lyssna. Du anar inte hur många gånger jag och Lotta hört fel. Vi ler, nickar och ser glada ut, och så hoppas vi i slutändan att vi förstår vad de säger.
- Det regnar alltid.
- Ikeasängar är sköna
- Jobbigt när inte handfaten inte har en vanligt kran som hemma, utan två, en för varmt och en för kallt. De sitter så långt ifrån varandra att antingen får man iskallt eller kokhett (om man inte väljer att sätta en propp och fylla upp hela handfatet)

Puss och Kram, vi hörs!

Dryga fyra timmar kvar

Jao, vet inte riktigt vad jag ska skriva... Det sitter fast en fluga på mitt kontrakt - like it. *not*.
Perhaps I should start writing in english? What do you say?
Nä,


Let's shoot em'

Yes! Dagen är inne, känns som att jag har tusen saker att göra. Idag åker jag och Lotta iväg. Känns jätteskönt att det äntligen blir av. Visst kommer man sakna alla här hemma, men samtidigt är det en stor erfarenhet som i sin tur kommer skapa möjligheter. Nu har jag äntligen löst mitt "packproblem". Utnyttja måtten till max är det man får göra. Ryanairskitarna som vi ska åka med har ju jättemånga regler för hur man får ta med sig bagage osv. Självklart har jag två väskor (en som checkas in och en kabinväska) som precis passar dessa mått med någon millimeter i marginal. 

Idag var jag först hos tandläkaren, sen fixade jag naglarna så jag blev lite fräsch. Sedan ska jag säga hejdå till lite vänner. Efter det så är det PACKA som gäller. Jag borde ha på den här städarsången som finns i askungen ni vet. 

Imorgon händer det

Idag ska jag göra färdigt allt! Känns.... jadu.. kul som fan faktiskt (seriöst). Men samtidigt lite nervöst.

Igårkväll åkte jag hem till Jonas i Enebyberg. Rebecca agerade söt husmor, som vanligt, och bjöd på mat (rester ioförsig men det var väldigt gott!). Sen pratade vi hultan och allmänt chillade till youtube. Stackars Jonas, jag och Rebecca tvingade honom se Walk the Line fast han egentligen inte ville, självklart skulle vi också peta på honom och sånt så fort han somnade. Äsch, är man med oss får man faktiskt stå ut med det ;). "Ta farvälandet" blev sorgligare än vad jag trodde, I will miss you two, men vi ses snart igen ju!

Nä, bäst att gå upp och göra sig iordning! :)
Vi hörs

2 more days

Jappjapp, det börjar närma sig minst sagt. Har packat en del, men det är mycket man är så osäker på att man ska ta med sig, jag menar, det är ju dyrt att skicka. Igår var en slappdag, träffade Sophie i stan för en fika innan vi skiljdes åt och sa Hej då. Dock var det inget sorgligt tillfälle. Det var mest ett "vi ses snart"-tillfälle. Senare på eftermiddagen åkte jag hem till min bror (som för övrigt bor nästan granne med mig) eftersom jag var själv hemma. Snäll lillasyster som jag är (självgod) lagade jag mat och rengjorde köket åt honom. Stackarn har ju  fått ryggskott så lite får man ju hjälpa till. Efter maten slappade vi med tv och Guitar Hero, vilket jag har blivit mycket bättre på. Vet inte om det är något att skryta om ioförsig, men ändå.

Fick bekreftelse från IBM igår, jag får ledigt två dagar i slutet på Aug, för min andra bror som bor i Monaco ska gifta sig. Han valde att vara krånglig och ska gifta sig i Italien, inte så konstigt kanske, med tanke på att det är en italienska han gifter sig med.

Idag ska jag träffa Rebecca och Jonas för att säga Hej då, det ser jag inte fram emot (hejdå sägandet alltså). Vad vi ska hitta på har vi inte bestämt än. Ska försöka packa lite till snart, behöver dock mammas hjälp, så jag får vänta tills hon kommer hem.

Nä, nu ska jag ringa och boka nageltid. Puss.

Never the less.

Igår såg jag som sagt Harry Potter på bio, sjukt bra. Efter det gick jag, Lotta, Oskar, Madde, Madde nr 2, Marre, Petra och Jaffa ut. Jag och Jaffa fick i oss en del... haha. Stackars Lotta som fick dras med mig och Jaffa. Hehe. Aja, lite kul får man ju ha.

Idag fick jag schemat över nästa vecka, allt verkar bra. Börjar få lite resfeber nu, så nervös och ängslig. Jag vill verkliogen åka nu!!! NU!

Nä, ska kolla lite lägenheter nu.

Puss

Shopoholic.. eller något.

Hej,

Helt sjukt hur mycket kläder och skit man faktiskt har. Mamma och Pappa vill rensa ut hela mitt rum, så de kan använda det när jag åker. Så jag måste packa ner allt, även det som inte ska med till Glasgow, i lådor och ställa i källaren. Jag har inte rensat min garderob sen... jadu.. jag minns inte ens när det var. SÅ jävla mycket grejor. Och nu när man gått ner så mycket i vikt är det svårt att ha på sig allt,

Yesh, bäst att jag fortsätter.

Förberedelser

Jadu, det är en del saker som måste ordnas innan resan. Först och främst håller vi på att sälja vårat hus så det gäller att packa alla de grejorna, sen är det ju utlandsflytten. Ska göra lådor, en för saker som inte ska skickas, respektive en som ska skickas, en med kläder och en utan kläder osv. You name it!

Ska försöka få det här gjort någon gång, för senare ikväll ska jag grilla tillsammans med min älskade bror Junior och hans flickvän Sally. Till skillnad från många andra av mina vänner tycker jag faktiskt om att umgås med mina syskon.

Imorgon ska jag som sagt se Harry Potter med Rasmus, Lotta och Oskar plus några till. På fredag ska jag träffa Jaffa, Malin och Sophie. Mycket som händer nu.

NÄ nu måste jag faktiskt fixa det här, jag börjar bli sen.
Puss

a toad like fever

ÅH!!!! Lotta, som jag även hjälpte att söka samma tjänst har också fått jobbet. Lotta och jag ska alltså åka tillsammans. Fyfan vad roligt vi kommer ha.

På måndag kl 22 från Skavsta går mitt och Lottas plan, vi är framme vid Glasgow International kl 23.nånting. Känns lite sorgligt att på en vecka behöva ta farväl till vänner och familj. Hur som helst ska det bli väldigt roligt, en bra upplevelse. Jag hoppas på att jobbet iallafall är lite roligt.

Idag ska jag packa lådor. Roligt att spendera denna soliga dag med, men det är det värt.  Imorgon ska jag troligtvis se den nya Harry Potter med Rasmus, Lotta och några till. Hoppas den är lika bra som de andra Harry Potterfilmerna. Måste erkänna att jag hade en liten crush på Daniel Radcliffe som spelar Harry Potter när jag var yngre.

Nä, nu ska jag packa. Vi hörs sen.


Puss mina änglar.

Mot skottland och vidare

Hej,

Jag fick igår ett efterlängtat samtal från Carolina på Manpower i storbrittanien. Det är hon som ansvarar för rekrytering till IBM Centre utanför Glasgow i Skottland. Min ansökan har gått igenom och de vill gärna att jag ska börja där. Snabba ryck var det, om en vecka åker jag. Känns lite stressigt, men vad fan, det är väl sådant man får ta.

I min blogg kommer jag skriva om livet i ett annat land. Jag hoppas ni kommer vilja vara med på min resa genom bloggen.

Idag ska jag ringa försäkringskassan för att höra om vilka papper jag ska ta med mig, och packa lite. Hmm.... Jag ska packa en resväska med det viktigaste (som jag tar med mig på en gång) och sen lite kartonger som mamma ska skicka med tiden. Typ "vinterkartong" som hon skickar till vinter med såna kläder och grejor som är bra att ha.

Yes, men nu ska jag gå upp, göra mig iordning. Måste leta upp min HPtröja också, ska jobba senare vid tre.

Puss

RSS 2.0