ardgowan med lite t och sånt i mitten

Hej igen!

Hör och häpna: Det var sol idag. Hela dagen faktiskt. Idag har också varit en dag fullspäckad med...... GÅNG.. vi gick och gick och gick - hela dagen. Vi skulle titta på lägenheter. Först skulle vi se en lägenhet vid 14 Ardgowan Street (som jag för övrigt fick ringa och fråga om adressen flera gånger, man hörde ju inte vad han sa), vilket var en helt okej lägenhet men rummen var så pass olika. Det fanns två sovrum, det ena var jättestort och det andra PYTTElitet, så vi tackade nej. Den andra vi tittade på var vid 9 South Street. Den är också jättefin. Dock är inte inflyttning förens om dryga månaden, och då måste vi betala ungefär 200 pund för att bo kvar där vi gör - känns inte riktigt helt ok. Vi anmälde vårat intresse för lägenheten iallafall, så får vi se va som händer. Den tredje, och finaste, lägenheten ligger vid 21 south street. VÄLDIGT fin (dock söndertrashad av två partytjejer som bodde där innan, de fick dit polisen och grejer. Tillslut blev de vräkta, inte så konstigt kanske). Vi hoppas verkligen på att vi får den, eftersom de håller på att göra iordning den.. Det var dock ett äldre par som var före oss i "kön", så om de inte vill ha den får vi lägeneheten. Kärlek till det alltså.

ÅH. Jag måste berätta en rolig incident som hände igår. På kvällskvisten sådär bestämde jag och Lotta oss för att ta en fotopromenad runt hamnen (där ni såg bilder från igår). Som i de flesta hamnar fiskar folk. Då gick vi förbi en grupp med gubbar (kvinnor också), som har satt upp sina metspön. De hade också gjort en liten hög brevid ett av spöna med metarmask. Tror ni inte Lotta trampar rätt i masken!!! MASK!?!!?!?! Masksaftslajmet följde med hennes sko som tuggumi när hon lyfte på foten. Hon trampade i en hög med mask. Så undebart roligt... jag skrattar fortfarande. Alltså det var inte direkt två maskar. Det var säkert 15 maskar. Åh... hur ironiskt är inte det. Det händer ju att man trampar i hundbajs, men mask? MASK?!

Saker jag konstaterar och har lärt mig hittils:
- Foccacia här och foccacia hemma är inte samma sak. Här är det mer som en hamburgare, bröd och sen det man vill ha på. Ingenting man pressar ihop i en sån... stekgrej. En stor fralla med kyckling i.
- Britter har någon slags gräsfetisch. Här är gräset grönare - inte bara på andra sidan, utan överallt. De har också skyltar överallt där det står "keep of the grass".
- Vädret är underligt. Ena stunden regnar det och är askallt, men så fort solen tittar fram är det ASVARMT som jag vet inte vad. (Alltså leggings och t-shirt är för mycket när väl solen kommer fram)
- Britter verkar också gilla kyrkor. Jag och Lotta gick idag, och på en sträcka på 100 m, passerar vi 4 kyrkor. Först har vi Memorial Church, sen Babtist Church, sen minns jag inte vad de andra hette.
- De tillämpar även VÄNSTERregeln i shoppingmallen. Alltså, vi är ju vana att automatiskt gå till höger. Där går alla till vänster också, vilket är sjukt konstigt.
- Britter överlag är inte speciellt snygga.
- När man skriver adresser skriver man numret på adressen före gatan.
- Det är krångligt att fylla på kontantkort här. När man köper ett sånt "startpaket" måste man inte bara aktivera simkortet. Man får ett kort till, som man ska ha i plånboken, ett bankkortliknande kort. Det ska man "fylla på" och sen så överförs pengarna automatiskt från det kortet till simkortet. Konstigt och onödigt.

Skulle också uppskatta om alla Anonyma kommentatorer kunde skriva namn :) Roligt att veta vem som kommenterar, oavsett om jag känner dig eller inte.


Puss

Kommentarer
Postat av: leo

hur går de för dig gumman?=?=????????????????????????saknar digggggggggggggg

2009-08-23 @ 19:20:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0